Informatie over rijangst

Ik help je vanuit mijn kennis, kunde en jarenlange ervaring graag bij het overwinnen van jouw rijangst. Op deze pagina deel ik graag uitgebreide informatie over wat rijangst is, welke soorten rijangst er bestaan, wat de oorzaken van rijangst zijn én hoe je ermee om kunt gaan.
Doe de rijangst test

7 tips om je af te leiden bij rijangst

Disclaimer Voordat ik begin met mijn blog over afleiding tijdens het autorijden in geval dat je lijdt aan rijangst, wil ik duidelijk maken dat je deze techniek alleen dient toe te passen wanneer je autorijdt onder begeleiding van een rijangstcoach, een rij-instructeur of een zeer ervaren bijrijder. Deze persoon moet vooraf zijn geïnformeerd dat je […]
Lees meer over 7 tips om je af te leiden bij rijangst

Ademhalingstechnieken

De manier van ademhalen Vanaf het moment van onze geboorte tot aan het moment van onze dood halen we adem. Het is essentieel voor ons bestaan. De manier waarop we ademhalen wordt automatisch en onbewust geregeld door een specifiek gebied in onze hersenen, het zogenaamde ademhalingscentrum. Dit centrum zorgt ervoor dat ons lichaam voldoende zuurstof […]
Lees meer over Ademhalingstechnieken
Snelwegangst? www.mijnrijangst.nl helpt je er vanaf

Angst voor een onbekende weg? Verken vooraf je route!

Mensen met rijangst en met name als zij snelwegangst hebben rijden heel weinig hierdoor hebben zij ook weinig tot geen kennis van het wegennet. De kennis die ze hebben beperkt zich meestal tot de wegen in hun directe omgeving.
Lees meer over Angst voor een onbekende weg? Verken vooraf je route!

Hoe ziet het begeleidings traject bij Mijn Rijangst er uit?

Het proces begint met een intakegesprek waarin de oorzaken van de rijangst worden besproken. Op basis van dit gesprek wordt er een begeleidingsplan op maat gemaakt, dat bestaat uit praktijkbegeleiding en gesprekken. Huiswerkopdrachten en evaluaties zijn ook inbegrepen in de begeleiding. De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en het tempo van de persoon, en het is mogelijk om vergoedingen te krijgen via de verzekering of werkgever.
Lees meer over Hoe ziet het begeleidings traject bij Mijn Rijangst er uit?

Wat is rijangst?

Rijangst is een term die wordt gebruikt om angstgevoelens te beschrijven die verband houden met autorijden of als passagier in een auto zitten. Het kan variëren van milde angst tot een ernstige fobie die iemand verhindert om auto te rijden of zelfs maar in een auto mee te rijden. Rijangst kan leiden tot vermijdingsgedrag en beperkingen in dagelijkse activiteiten en sociale leven.
Lees meer over Wat is rijangst?

Hoe en waarom ontstaat overmatige (rij)angst?

Angst is een natuurlijke menselijke emotie die ons waarschuwt voor gevaarlijke situaties en ons helpt te beschermen. Het kan ons ook helpen betere beslissingen te nemen en ons te ontwikkelen als mens. Overmatige angst kan veroorzaakt worden door erfelijkheid, biologische factoren, omgevingsfactoren, overbelasting, persoonlijke geschiedenis, verkeerde manier van denken en medicatie/drugs. Er zijn effectieve behandelingen voor angststoornissen en mensen kunnen herstellen en een normaal leven leiden.
Lees meer over Hoe en waarom ontstaat overmatige (rij)angst?

Angst in de auto als passagier: wat te doen?!

Bijrijdersangst is een angstvorm die sommige mensen voelen als passagier in een voertuig en zich uit in verschillende symptomen. Het kan verschillende oorzaken hebben en leiden tot vermijden of controlerend gedrag in de auto. Vertrouwen in de chauffeur is belangrijk, evenals het focussen op ontspanning in de auto. Tips voor passagiers kunnen helpen om de angst te verminderen.
Lees meer over Angst in de auto als passagier: wat te doen?!

8 Tips om zelf rijangst te overwinnen

Rijangst kan een grote belemmering zijn in het dagelijks leven, maar er zijn manieren om het te overwinnen. Het is mogelijk om zelfstandig iets aan je rijangst te doen, door de oorzaken te begrijpen, je rijvaardigheid op te bouwen, ontspanningstechnieken te oefenen, positief te denken, met een rijmaatje te rijden en regelmatig te blijven rijden. Zoek professionele hulp als dat nodig is. Het kost tijd om van rijangst af te komen, wees geduldig en zorg goed voor jezelf tijdens het proces.
Lees meer over 8 Tips om zelf rijangst te overwinnen
crossmenu