Rijangst cursus

Heb je last van rijangst en vermijd je als gevolg daarvan het autorijden? Een rijangst cursus kan je helpen om je angst onder controle te krijgen en je zelfvertrouwen achter het stuur te vergroten. 

Tijdens de persoonlijke begeleiding leer ik je technieken en vaardigheden aan om je angst in jouw specifieke situatie te overwinnen. Investeer in jezelf en ervaar het plezier en de vrijheid van het rijden zonder angst!
Doe de rijangst test
Rob Riechelman - Mijn Rijangst - Verkeerstraining Nederland
Wat is dat dan, zo'n rijangst cursus?

Hoe ziet een rijangst cursus er bij Mijn Rijangst uit?

De rijangst cursus of liever gezegd het rijangst begeleidingstraject begin ik altijd met een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we jouw situatie. Hoe is jouw rijangst ontstaan, waardoor wordt dit getriggerd en hoe uit jouw angst zich? Na dit gesprek wordt een begeleidingsplan opgesteld op maat op jouw situatie.

Vervolgens gaan we rijden en zoeken in kleine stapjes situaties op die jouw angst oproept. Je rijdt hierbij in je eigen auto. Uiteraard blijft alles veilig. 

Tijdens het traject passen we verschillende technieken toe om de angst te overwinnen. Sommige technieken krijg je ook als huiswerk mee.

Rijangstbegeleiding is géén autorijles, maar een op angstreductie gespecialiseerd traject!

Wil je meer lezen over mijn rijangst cursus / het traject? Lees dan ook eens mijn uitgebreide informatiebericht.
Vrijblijvend contact

Wil jij van jouw rijangst af?

Als Rijangstcoach heb ik jarenlange ervaring in het werken met mensen met rijangst en weet ik hoe ik je kan helpen om jouw angst te overwinnen.
Jouw rijangstbegeleiding maak ik op maat, afgestemd op jouw behoeften.
Ook na de cursus bied ik ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat je blijft rijden zonder rijangst.
Wat kost een rijangst cursus eigenlijk?

Bestaat er een rijangst vergoeding?

De kosten variëren afhankelijk van de duur en de intensiteit van de rijangst begeleiding.

Het is erg lastig te voorspellen hoeveel uur je bezig bent om van je angst af te komen. Dit is uiteraard van persoon tot persoon verschillend. Globaal kun je stellen dat je eerder zes tot tien begeleidingen nodig hebt dat dat je er met drie keer vanaf bent.

Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag tussen de €780,00 en €1300,00.

Dit lijkt misschien veel, maar bedenk eens hoeveel vrijheid en zelfstandigheid je daarvoor terugkrijgt door weer te durven rijden.

Is er sprake van een ongeval dan is rijangst een vorm van persoonlijk letsel. Meld dit daarom altijd aan je verzekeringsmaatschappij of neem een letselschade advocaat in de arm.

Ben je voor je werk afhankelijk van het rijden in een auto, dan is het de moeite om in gesprek te gaan met je werkgever. Er zijn legio gevallen bekend waarbij de werkgever de rijangstbegeleiding, of een deel daarvan, heeft vergoed.

Afhankelijk van je polis en zorgverzekeraar kunnen de kosten voor een rijangst cursus in aanmerking komen voor een vergoeding.
Wil je meer weten over rij angst?

Lees meer over (het overwinnen van) rijangst

  • Hoe ziet het begeleidings traject bij Mijn Rijangst er uit?

    Het proces begint met een intakegesprek waarin de oorzaken van de rijangst worden besproken. Op basis van dit gesprek wordt er een begeleidingsplan op maat gemaakt, dat bestaat uit praktijkbegeleiding en gesprekken. Huiswerkopdrachten en evaluaties zijn ook inbegrepen in de begeleiding. De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en het tempo van de persoon, en het is mogelijk om vergoedingen te krijgen via de verzekering of werkgever.
    Lees meer over hoe ziet het begeleidings traject bij mijn rijangst er uit?
  • Hoe en waarom ontstaat overmatige (rij)angst?

    Angst is een natuurlijke menselijke emotie die ons waarschuwt voor gevaarlijke situaties en ons helpt te beschermen. Het kan ons ook helpen betere beslissingen te nemen en ons te ontwikkelen als mens. Overmatige angst kan veroorzaakt worden door erfelijkheid, biologische factoren, omgevingsfactoren, overbelasting, persoonlijke geschiedenis, verkeerde manier van denken en medicatie/drugs. Er zijn effectieve behandelingen voor angststoornissen en mensen kunnen herstellen en een normaal leven leiden.
    Lees meer over hoe en waarom ontstaat overmatige (rij)angst?
  • Wat is rijangst?

    Rijangst is een term die wordt gebruikt om angstgevoelens te beschrijven die verband houden met autorijden of als passagier in een auto zitten. Het kan variëren van milde angst tot een ernstige fobie die iemand verhindert om auto te rijden of zelfs maar in een auto mee te rijden. Rijangst kan leiden tot vermijdingsgedrag en beperkingen in dagelijkse activiteiten en sociale leven.
    Lees meer over wat is rijangst?
crossmenu