Rijangst overwinnen

Ervaar jij rijangst en probeer je autorijden het liefst te vermijden? Geen zorgen, ik begrijp hoe moeilijk dat kan zijn. Het is tijd om jouw rijangst te overwinnen en weer vol vertrouwen de weg op te gaan! 

Samen met mij als jouw deskundige rijangstcoach zullen we stap voor stap jouw angst onder de loep nemen en jouw vertrouwen op de weg vergroten. Ik leer je hoe je met behulp van verschillende technieken weer plezier in autorijden kunt krijgen. 

Neem vandaag nog contact met mij op en ontdek hoe ik je kan helpen om je rijangst te overwinnen!
Hoe ontstaat rijangst?

Waar komt angst voor autorijden vandaan?

Of je nu net je rijbewijs hebt behaald of al jarenlang rijervaring hebt, angst voor autorijden kan om verschillende redenen ontstaan. 

Sommige mensen hebben een traumatische ervaring gehad tijdens het rijden, zoals een ongeluk of een bijna-ongeluk. Anderen kunnen angstig zijn doordat ze een paniekaanval hebben gehad, gebukt gaan onder sociale druk of omdat ze bang zijn om fouten te maken. Bovendien kan angst voor autorijden ook voortkomen uit diepere psychologische problemen, zoals een algemene angststoornis of een specifieke fobie. 

Daarnaast kan de druk en het gevoel van verantwoordelijkheid bij het besturen van een voertuig ook angst veroorzaken, vooral als er andere passagiers aanwezig zijn. Het is belangrijk om te weten dat rijangst behandeld kan worden.
Vrijblijvend contact

Wil jij van jouw rijangst af?

Als Rijangstcoach heb ik jarenlange ervaring in het werken met mensen met rijangst en weet ik hoe ik je kan helpen om jouw angst te overwinnen.
Jouw rijangstbegeleiding maak ik op maat, afgestemd op jouw behoeften.
Ook na de cursus bied ik ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat je blijft rijden zonder rijangst.
Klaar om jouw rijangst te overwinnen?

Hoe kun je rijangst overwinnen?

Rijangst kan een belemmering vormen in jouw dagelijks leven. Als rijangstcoach kan ik je helpen bij het overwinnen van deze rijangst. Ik bied een gestructureerd begeleidingsproces op maat aan, zodat we samen de angst kunnen aanpakken en jij weer veilig en comfortabel achter het stuur kunt zitten. 

Tijdens de sessies analyseer ik jouw angst- en stressniveaus en werken we samen aan het verminderen van deze gevoelens. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, afleidingstechnieken en exposuretechnieken. 

Als coach help ik je ook om weer positieve gedachten en zelfvertrouwen op te bouwen, wat nodig is om veilig en comfortabel achter het stuur te zitten.
Ik wil eigenlijk gewoon zelf aan de slag

Kun je rijangst zelf overwinnen?

Ja, je kunt rijangst zelf overwinnen. Dit is wel een erg uitdagend proces, omdat we als mens geneigd zijn om onze angsten te vermijden. Als we proberen onze rijangst zelf te overwinnen dan missen we vaak de ‘stok achter de deur’. 

Het is belangrijk om eerst de oorzaak van de rijangst te achterhalen, bijvoorbeeld door te reflecteren op eerdere traumatische ervaringen, onzekerheid over rijvaardigheid of angst voor specifieke rijomstandigheden. 

Daarna kun je verschillende stappen nemen om je rijangst aan te pakken, zoals het leren van ontspanningstechnieken, het opbouwen van vertrouwen in jezelf en je rijvaardigheden, en het geleidelijk uitbreiden van je rijervaring. Het is dus zeker mogelijk om rijangst zelf te overwinnen, maar het vereist wel veel tijd en inspanning. 

Als de angst ernstig is, kan professionele hulp van een rijangstcoach, therapeut of counselor ook nuttig zijn.
Neem vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag bij het overwinnen van jouw rijangst.
Wil je meer weten over rij angst?

Lees meer over (het overwinnen van) rijangst

 • 8 Tips om zelf rijangst te overwinnen

  Rijangst kan een grote belemmering zijn in het dagelijks leven, maar er zijn manieren om het te overwinnen. Het is mogelijk om zelfstandig iets aan je rijangst te doen, door de oorzaken te begrijpen, je rijvaardigheid op te bouwen, ontspanningstechnieken te oefenen, positief te denken, met een rijmaatje te rijden en regelmatig te blijven rijden. Zoek professionele hulp als dat nodig is. Het kost tijd om van rijangst af te komen, wees geduldig en zorg goed voor jezelf tijdens het proces.
  Lees meer over 8 tips om zelf rijangst te overwinnen
 • Wat is rijangst?

  Rijangst is een term die wordt gebruikt om angstgevoelens te beschrijven die verband houden met autorijden of als passagier in een auto zitten. Het kan variëren van milde angst tot een ernstige fobie die iemand verhindert om auto te rijden of zelfs maar in een auto mee te rijden. Rijangst kan leiden tot vermijdingsgedrag en beperkingen in dagelijkse activiteiten en sociale leven.
  Lees meer over wat is rijangst?
 • Hoe en waarom ontstaat overmatige (rij)angst?

  Angst is een natuurlijke menselijke emotie die ons waarschuwt voor gevaarlijke situaties en ons helpt te beschermen. Het kan ons ook helpen betere beslissingen te nemen en ons te ontwikkelen als mens. Overmatige angst kan veroorzaakt worden door erfelijkheid, biologische factoren, omgevingsfactoren, overbelasting, persoonlijke geschiedenis, verkeerde manier van denken en medicatie/drugs. Er zijn effectieve behandelingen voor angststoornissen en mensen kunnen herstellen en een normaal leven leiden.
  Lees meer over hoe en waarom ontstaat overmatige (rij)angst?
crossmenu