Ik ben Rob Riechelman

Ontspannen auto of motorrijden en daarbij genieten van de weg en de omgeving onderweg naar je bestemming. Heerlijk vind ik dat.

Voor veel mensen is dit echter niet vanzelfsprekend. In Nederland zijn er ruim 11,5 miljoen mensen met een auto- of motorrijbewijs. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 10% daarvan een vorm van rijangst hebben. Dat zijn dus meer dan 1.000.000 (1 miljoen) mensen die niet kunnen genieten van een rit in de auto of met de motor.
Rob Riechelman - Mijn Rijangst - Verkeerstraining Nederland
Waarom kan ik je helpen?

Mijn ervaring uit de praktijk

In mijn ruim 40-jarige carrière bij de politie heb ik op verschillende afdelingen gewerkt. Eén ding was eigenlijk altijd wel hetzelfde en dat was verkeersveiligheid. Dit heeft altijd als een rode draad door mijn carrière heen gelopen. Bij de politie heb ik veel rijopleidingen gevolgd en zag dat verkeersdeelnemers nog wel tips en tricks konden gebruiken om zich nog beter en veiliger in het verkeer te begeven. Vaak werd het minder goed rijden ingegeven door rij angst.

Met dat in mijn achterhoofd ben ik eerst rij-instructeur geworden en heb daarna, in 2008, Verkeerstraining Nederland opgericht. Met dit bedrijf, wat zich in eerste instantie richtte op voortgezette rijopleidingen van met name motorrijders, heb ik veel ervaring opgedaan met het coachen van verkeersdeelnemers. Met regelmaat kreeg ik vragen van mensen om hen te helpen met hun rijangst. Daarom heb ik mij 6 jaar geleden laten scholen als rijangstcoach. Vanaf die tijd begeleid ik op professionele basis mensen die een vorm van rijangst hebben. Of dit in de auto of op de motor is maakt daarbij niet uit.

Ik ben altijd erg betrokken bij de mensen die ik begeleid. Ik probeer iedereen altijd te inspireren en op het juiste moment een duwtje in de rug te geven waardoor hij of zij toch datgene doet wat hem in de auto of op de motor angst aanjaagt.

Om de mensen met rijangst nog beter van dienst te kunnen zijn heb ik in april 2023 Mijn Rijangst opgericht. Met een eigen website www.mijnrijangst.nl kunnen mensen nu nog makkelijker informatie over rijangst vinden en als zij dit willen direct contact met mij opnemen voor informatie of begeleiding.
  • Gestart bij de politie

  • Opgeleid tot motorsurveillant

  • Opgeleid tot chauffeur surveillance voertuigen

  • Voortgezette rijopleidingen motor & auto

  • Geschoold tot rij-instructeur WRM

  • Gestart met Verkeerstraining Nederland

  • Geschoold tot Rijangstcoach

  • Gestart met Mijn Rijangst

Vrijblijvend contact

Wil jij van jouw rijangst af?

Als Rijangstcoach heb ik jarenlange ervaring in het werken met mensen met rijangst en weet ik hoe ik je kan helpen om jouw angst te overwinnen.
Jouw rijangstbegeleiding maak ik op maat, afgestemd op jouw behoeften.
Ook na de cursus bied ik ondersteuning aan om ervoor te zorgen dat je blijft rijden zonder rijangst.
crossmenu